empty

Fitness

Iedereen die bij ons komt sporten, krijgt eerst een intake met een gediplomeerd fitness instructeur. Hier wordt nagegaan wat het doel is waar je voor komt trainen en wat je met de training wilt bereiken. Ook wordt met een test bepaald wat je uithoudingsvermogen op dit moment is. Daarnaast worden een aantal metingen gedaan, zoals gewicht en vetpercentage. Hiermee stellen we een ijkpunt vast waar we het gewicht en het vetpercentage later in de evaluatie mee gaan vergelijken. Ten slotte wordt de bloeddruk gemeten, dit als extra service om er zeker van te zijn dat er veilig gesport kan worden.

Aan de hand van deze informatie (doelstellingen, eventuele klachten en metingen) stelt de instructeur een schema voor je samen met verschillende kracht- en cardio apparaten. Dit schema wordt met je doorgenomen en geoefend met de instructeur die jouw intake doet. Hij/zij geeft aanwijzingen en adviezen ten aanzien van instellingen van de apparatuur en de uitvoering van de oefeningen. 

De volgende keer dat je komt trainen kun je dus met je eigen programma aan de slag.
Steeds zullen instructeurs aanwezig zijn die je corrigeren en waar je iets aan kunt vragen, zodat je veilig en efficiĆ«nt kunt trainen. 

Na 8 tot 12 weken, afhankelijk van je trainingsintensiteit en doelstelling plannen we een evaluatie. Hierin wordt je schema uitgebreid besproken en je vorderingen bekeken. Ook worden je conditie, gewicht, vetpercentage en bloeddruk weer gemeten. Tijdens deze evaluatie wordt er een nieuw schema gemaakt en deze wordt weer uitgelegd.

Sporters met medische klachten kunnen goed terecht in de fitness. Juist hier kan je gericht en met een lage belasting de belastbaarheid weer opbouwen. Vooral bij medische klachten is het belangrijk dat de houding en techniek goed is. De aanwezige instructeur zal hier goed opletten. En indien nodig wordt er overlegd met de fysiotherapeut.