empty

Crossfit

Volgende
Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atlethiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. We dagen de bikkels uit!!

Crossfit

Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atlethiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Functionele bewegingen worden in een hoge intensiteit uitgevoerd. Daarnaast zijn de oefeningen gevarieerd om zo compleet mogelijk te trainen.
De filosofie achter Crossfit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou kunnen leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 à 20 min. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een bord bijgehouden om een sport-/competitie-element aan de training toe te voegen.

Er wordt gebruik gemaakt van barbells, dumbells, zakken, touwen, etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, etc.
Het doel is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Crossfit is:

  • Functioneel trainen
  • Go hard or go home, haal het uiterste uit jezelf!
  • Uitdagend en afwisselend
  • Fit en gezond worden

Bekijk het rooster wanneer deze les gegeven wordt.