empty

Jeugdfit

Vorige Volgende
Deze les is speciaal voor de jeugd van 11 tot en met 15 jaar.

Bewegen heeft veel positieve effecten op gezondheid. Jongeren die genoeg bewegen, kunnen zich beter concentreren op school en slapen beter. Tijdens de groei hebben ze beweging nodig om sterke botten en spieren te kweken.

Bekend is dat een groot deel van de Nederlandse jeugd de aanbevolen hoeveelheid beweging per dag (2x30 min. matig intensief bewegen per dag) niet haalt. De lichamelijke conditie van de jeugd gaat zienderogen achteruit en daardoor neemt het aantal kinderen met overgewicht en chronische aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziektes explosief toe.

Onderzoek geeft aan dat fitnesstraining positieve effecten heeft op de gezondheid van kinderen. Kinderen die 2x per week aan fitness doen, hebben minder overgewicht, zijn sterker, hebben steviger botten en gewrichten en hebben meer zelfvertrouwen!

Deze les is speciaal ontwikkeld voor de jeugd van 11 tot en met 15 jaar. Onder begeleiding wordt er onder andere gewerkt aan conditie en kracht. Belangrijk hierbij is dat de bewegingen op de juiste manier en met de juiste weerstand worden uitgevoerd. Coördinatie, mobiliteit, houding en conditie kunnen aanzienlijk verbeterd worden!
Ben je onbekend met fitnessen? Om de techniek te beheersen, kom je aantal keer alleen op vrijdag. Daan let dan extra op je houding e.d. Daarna mag jij je abonnement wijzigen om eventueel vaker te komen sporten.

Jeugdfit is:

  • Motiverend sporten met leeftijdgenoten
  • Eenvoudig en dus voor iedereen van 11 tot en met 15 jaar
  • Veilig en effectief bewegen
  • Werken aan houding, spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit
  • Vooral fun en lol hebben in sporten

Bekijk het rooster wanneer deze les gegeven wordt.

jeugdfit.jpg