empty

Kickboksen

Vorige Volgende
Lekker uitleven op een kickboks zak? Kickboksen is een van de meest geschikte manieren om snel fit te worden en explosieve spierkracht op te bouwen!
Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en Verenigde Staten.
Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo.

De lessen (maandag en donderdag) bestaan uit conditietraining op muziek, afgewisseld met trap en stoot technieken. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de bokszakken en handpads.
Op donderdag is er meer aandacht voor techniek en er is meer ruimte om de geleerde techniek toe te passen in het sparren. Hierbij trainen we met niveaus. 
Waarom niveau?
Hierdoor kun je binnen de les op je eigen niveau getraind worden. Dit voorkomt onnodige blessures en houdt het kickboksen ook leuk en uitdagend. Door op hetzelfde niveau te trainen, blijft de kwaliteit van de lessen hoog en blijven de deelnemers tijdens de lessen geprikkeld door de verschillende uitdagingen.
Bij Chakti is de niveau bepaling 2 à 3 keer per jaar. Voor deze dag worden de deelnemers uitgenodigd die in de reguliere lessen hebben laten zien dat ze voldoen aan de gestelde criteria voor het volgende niveau.
Na het examen volgt de diploma-uitreiking waarbij ze allemaal een diploma ontvangen voor het behaalde niveau. 

De trainingen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht conditie en ervaring. 

Je leert je grenzen verkennen en verleggen, onder leiding van een ervaren en erkende kickboks instructeur.


Kickboksen is:
- Een lekkere pittige workout
- Een snelle manier om fitter te worden
- Een training waarbij je fysiek en mentaal uitgedaagd wordt, wat een ander level geeft aan de training
- Voor iedereen, jong en oud

Bekijk het rooster wanneer deze les gegeven wordt. 

kickbox.jpg