empty

Yin Yoga

Vorige Volgende
Yin Yoga is een tegenhanger van de Yang activiteiten. Yin staat voor stilte en rust. Yang voor beweging en actie. Als deze twee combineert, kom je in balans! Yin Yoga is een ontspannen manier om maximaal je bindweefsel te belasten.

Yin Yoga

Yin Yoga is de ontspannen manier om het bindweefsel maximaal te belasten. De Yin-houdingen zijn vooral bedoeld om het bindweefsel rond de gewrichten zoals schouders, nek, polsen, heupen, knieën, enkels, bekken en wervelkolom e.d. te beïnvloeden. Hierbij zal je 2 tot 5 minuten blijven in de diverse Yin basishoudingen. Bindweefsel is een vlies in en rondom de spieren en gewrichten met verzorgende en steunende functie. Door je bindweefsel te belasten, ontwikkel je flexibiliteit op de diepere niveaus. 
In Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig. Je neemt de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. Het bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.
Yin (stilte en rust) is de tegenhanger van Yang (beweging en actie). Om naast je actieve en intensieve activiteiten Yin Yoga te beoefenen, kom je in balans.

Yin Yoga is:

  • Je bindweefsel belasten voor diepere flexibiliteit
  • Door ruimte te creëren in je lichaam kan dit werken bij lichamelijke klachten
  • Bewust worden van jezelf
  • Lekker in je vel zitten
  • Een unieke ontdekkingsreis
  • Mindfulness bezig zijn
Bekijk het rooster wanneer deze les gegeven wordt

Misschien vind je Stadsverlichting ook leuk!
yin-yoga.JPG